首頁 - 網(wǎng)校 - 萬題庫 - 美好明天 - 直播 - 導(dǎo)航
熱點(diǎn)搜索
學(xué)員登錄 | 用戶名
密碼
新學(xué)員
老學(xué)員
您現(xiàn)在的位置: 考試吧 > 考研 > 考研模擬試題 > 考研英語模擬試題 > 考研閱讀 > 正文

2015考研英語閱讀理解模擬題及答案歷史學(xué)類(16套)

來源:考試吧 2014-10-9 10:29:44 要考試,上考試吧! 考研萬題庫
2015考研英語閱讀理解模擬題及答案歷史學(xué)類(16套),更多2015考研報(bào)名時(shí)間、2015考研備考指導(dǎo)等信息,請(qǐng)及時(shí)關(guān)注考試吧考研網(wǎng)或搜索公眾微信號(hào)“566考研”!

  Al Hussein is 19. He is struggling to stay seated on top of a huge truck crossing the desert. He has been riding like that for hours, breathing dust, in an unbearable heat. He has left his home, his twin brother, and the rest of his family down South. Beyond the desert lies the sea, and maybe, if he is lucky a boat to Europe where he hopes to get a job, to start a new life, and to send money to his village.

  Al Hussein is hardly alone in his perilous trek. Some 150 million men, women and even children, about three percent of the world‘s population, are outside their country of origin coming as strangers to the country where they reside. There is no continent, no region of the world which has no migrants within its boundaries. Every country has become a country of origin, transit or destination of migrants. Many are all three. More than half of international migrants live in developing countries. According to the International Organization for Migration, the

  largest numbers of international migrants are located in Asia; Europe and North America have about equal numbers followed by Africa, Latin America, and Oceania with progressively fewer numbers. The International Labor Organization (ILO) estimates that up to 80 million of these are migrant workers. In 1997, ILO estimated that the number of migrant workers was as follows: Africa, 20 Million; North America, 17 million; Central andSouth America 12 million; Asia 7 million; the Middle East (Arab countries), 9 million, and Europe 30 million.

  Migration is hardly a recent or localized phenomenon. Women and men have been leaving their homelands in search of a better job. People also leave their own countries because of civil conflicts and insecurity or persecution. However, in this globalized world, we are witnessing unprecedentedly high labor mobility and an increasing pressure of migration. Gareth Howell, International Labor Organization representative to the United Nations, points out that “the increasing restrictions on immigration leads to increased trafficking of migrants often with tragic personal consequences.”

  Women and children account for more than half of the refugees, and their proportion are increasing in the case of other categories of migrants. 96 percent of children who work and sleep in the street are migrants,about half of them girls aged between 8 and 14. Migrants are a particularly vulnerable group and see their rights routinely violated, not only as workers, but as human beings. They commonly face discrimination and xenophobic hostility. According to the International Organization for migration (IOM) migrants “are more and more targeted as the scapegoats for all manner of domestic problems facing societies today, particularly unemployment, crime, drugs, even terrorism.” As noted by Ms Gabriela Rodriguez Pizarro, United Nations Special Rapporteur on the human rights of migrants “This is especially true in the case of the many migrants who are undocumented or in an irregular situation, including the victims of trafficking in persons, who are the most vulnerable to human rights violations.” According to the UN, between 300,000 and 600,000 women are smuggled each year into the European Union and certain Central European countries. The problem is also widespread in Africa and Latin America.

  Reading Comprehension

  1.Which of the following is not mentioned in the first paragraph?

  [A] Al Hussein was going abroad for work.

  [B] The work that Al Hussein intended to do was very hard.

  [C] Al Hussein was so young.

  [D] Al Hussein wanted to start a new life.

  2.What‘s the most suitable title for the article?

  [A] Working Far From Home?

  [B] Migration and Discrimination.

  [C] To go abroad.

  [D]Problems about migration.

  3.Read the third paragraph and find out which one was not true.

  [A] Migration is a phenomenon which exist for a long time.

  [B] Migration is not a localized phenomenon.

  [C] Migration is localized but not a recent phenomenon.

  [D] Globalized world has high labor mobility.

  4.Which of the following is true?

  [A] Women required for their human rights.

  [B] Children account for 96 percent of migrants.

  [C] Half of the female migrants aged between 8 and 14.

  [D] Male adults account for less than half of the refugees.

  5.What does paragraph 5 mainly talk about?

  [A]The problems of migrants are increasing

  [B] Migration need to face discrimination, and there human rights are vulnerable.

  [C] Migration need more of human rights.

  [D] Most women are smuggled each year.

  答案與題解:

  1.[B]

  細(xì)節(jié)題。A、C、D項(xiàng)在文中都有提及,B項(xiàng)是干擾項(xiàng),作者說Al Hussein前進(jìn)的路上會(huì)充滿艱難,但沒說他要從事的工作是一項(xiàng)困難的工作。

  2.[B]

  主旨題。本題需要把握全文主旨。通觀全篇會(huì)發(fā)現(xiàn),本文重點(diǎn)在于講述移民以及對(duì)移民的歧視等社會(huì)問題。所以選擇B。

  3.[C]

  這道題重點(diǎn)在于區(qū)分前三個(gè)選項(xiàng)。見文章第三段第一句話,"Migration is hardly a recent or localized phenomenon."這里面的"hardly"是幾乎不的意思。如果忽視了這個(gè)詞則會(huì)對(duì)全句的理解造成偏差。

  4.[D]

  細(xì)節(jié)推理題。見文章第四段,上面說,婦女和兒童占移民總?cè)藬?shù)的一半以上,那么成年男性占移民人數(shù)的不到百分之五十,所以D正確。

  5.[B]

  段意歸納題。讀完該段可以發(fā)現(xiàn)本段講了兩個(gè)問題,一個(gè)是移民遭受歧視,另一個(gè)是移民的人權(quán)問題得不到保障。綜合這兩點(diǎn)考慮,該題選B。

上一頁  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 下一頁  >> 

  編輯推薦:

  考試吧提醒:2015年考研十月大事記

  2015年考研政治十大重要考點(diǎn)預(yù)測(cè)

  2015考研英語閱讀理解模擬題及答案匯總

  考試吧獨(dú)家策劃:2015年考研大綱及解析專題

  考試吧考研題庫(新增數(shù)學(xué)三) 智能做題首選 立即體驗(yàn)!

文章搜索
萬題庫小程序
萬題庫小程序
·章節(jié)視頻 ·章節(jié)練習(xí)
·免費(fèi)真題 ·?荚囶}
微信掃碼,立即獲!
掃碼免費(fèi)使用
考研英語一
共計(jì)364課時(shí)
講義已上傳
53214人在學(xué)
考研英語二
共計(jì)30課時(shí)
講義已上傳
5495人在學(xué)
考研數(shù)學(xué)一
共計(jì)71課時(shí)
講義已上傳
5100人在學(xué)
考研數(shù)學(xué)二
共計(jì)46課時(shí)
講義已上傳
3684人在學(xué)
考研數(shù)學(xué)三
共計(jì)41課時(shí)
講義已上傳
4483人在學(xué)
推薦使用萬題庫APP學(xué)習(xí)
掃一掃,下載萬題庫
手機(jī)學(xué)習(xí),復(fù)習(xí)效率提升50%!
版權(quán)聲明:如果考研網(wǎng)所轉(zhuǎn)載內(nèi)容不慎侵犯了您的權(quán)益,請(qǐng)與我們聯(lián)系800@exam8.com,我們將會(huì)及時(shí)處理。如轉(zhuǎn)載本考研網(wǎng)內(nèi)容,請(qǐng)注明出處。
官方
微信
掃描關(guān)注考研微信
領(lǐng)《大數(shù)據(jù)寶典》
下載
APP
下載萬題庫
領(lǐng)精選6套卷
萬題庫
微信小程序
幫助
中心
文章責(zé)編:wuxiaojuan825