首頁(yè) - 網(wǎng)校 - 萬(wàn)題庫(kù) - 美好明天 - 直播 - 導(dǎo)航
您現(xiàn)在的位置: 考試吧 > 英語(yǔ)四六級(jí)考試 > 學(xué)習(xí)資料 > 英語(yǔ)四級(jí) > 閱讀 > 正文

2020年大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)閱讀練習(xí):昆蟲

考試吧整理“2020年大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)閱讀練習(xí):昆蟲”,更多英語(yǔ)四級(jí)閱讀習(xí)題,請(qǐng)?jiān)L問考試吧英語(yǔ)四六級(jí)考試網(wǎng)或微信搜索“萬(wàn)題庫(kù)英語(yǔ)四六級(jí)考試”。

 

  A remarkable variety of insects live in this planet More species of insects exist than all other animal species together. Insects have survived on earth for more than 300 million years, and may possess the ability to survive for millions more.

  Insects can be found almost everywhere -- on the highest mountains and on the bottom of rushing streams, in the cold South Pole and in bubbling hot springs. They dig through the ground, jump and sing in the trees,and run and dance in the air. They come in many different colors and various shapes. Insects are extremely useful to humans, pollinating (授粉)our crops as well as flowers in meadows, forests, deserts and otherareas. But licks and some insects, such as mosquitoes and fleas, can transmit disease.

  There are many reasons why insects are so successful at surviving. Their amazing ability to adapt permits them to live in extreme ranges of temperatures and environments. The one place they have not yet been found to any major extent is in the open oceans. Insects can survive on a wide range, of natural and artificial foods—paint, pepper, glue, books, grain, cotton,other insects, plants and animals Because they are small they can hide in tiny spaces.

  A strong, hard but flexible shell covers their soft organs and is resistant to chemicals, water and physical impact. Their wings give them the option of flying away from dangerous situations or toward food or males. Also, insects have an enormous reproductive capacity: An African ant queen can lay as many as 43,000 eggs a day.

  Another reason for their success is the strategy of protective color. An insect may be right before our eyes, but nearly invisible because it is cleverly disguised like a green leaf, lump of brown soil, gray lichen (青苔),a seed or some other natural object Some insects use bright, bold colors to send warning signalsthat they taste bad,sting or are poison.Others have wing patterns that look like the eyes of a huge predator, bitter-tasting insects; hungry enemies are fooled into avoiding them.

  練習(xí)題:

  Choose correct answers to the question:

  1.Insects can be found in large amounts in the following places EXCEPT _____.

  A.on the mountains with little air

  B.in the cold polar areas

  C.in the hot desert areas

  D.in the open oceans

  2.Insects protect themselves from chemicals by _______

  A.hiding in tiny spaces

  B.having a strong shell

  C.flying away when necessary

  D.changing colors or shapes

  3.Some insects disguise like natural objects so as to ______

  A.frighten away their enemies

  B.avoid being discovered

  C.send warning signals

  D.look bitter-tasting

  4.The passage mentions that insects ______.

  A.can be found in any extreme environments

  B.have survived longer than any other creatures

  C.can be fed on any natural or man-made foods

  D.are important for the growth of crops and flowers

  5.The passage is mainly about ______

  A.how insects survive in different places

  B.why insects can survive so successfully

  C.what insects can do to the environment

  D.where insects can be found in quantity

  1.[D] 事實(shí)細(xì)節(jié)題。本題考查對(duì)復(fù)合句的理解。本題涉及兩個(gè)段落,第2段及第3段都提及昆蟲大量生長(zhǎng)的地方,第3段第3句中的The one place指出了答案。

  2.[B] 事實(shí)細(xì)節(jié)題。本題考查對(duì)復(fù)雜句的理解。第4段第1句指出了答案。protect…from…是對(duì)resistant to的同義替換。

  3.[B] 推理判斷題。本題考查對(duì)長(zhǎng)句的理解。最后一段第2句中的nearly invisible表明昆蟲偽裝是為了不被發(fā)現(xiàn),因此B為正確選項(xiàng)。其他選項(xiàng)雖然都是昆蟲偽裝的目的,但都與偽裝成自然物體無(wú)關(guān)。

  4.[D] 推理判斷題。本題考查對(duì)含有分詞結(jié)構(gòu)句子的理解。根據(jù)第2段倒數(shù)第2句中的useful及分詞結(jié)構(gòu)pollinating可推斷昆蟲對(duì)植物的生長(zhǎng)有益處。選項(xiàng)A、B、C中都有any,過于絕對(duì)。由第3段第2、3句可知選項(xiàng)A不對(duì)。文章雖在開頭指出昆蟲存活的年代久遠(yuǎn),但全文未提到它是存活時(shí)間最長(zhǎng)的生物,所以選項(xiàng)B錯(cuò)誤。至于昆蟲的食物,第3段倒數(shù)第2句有提及,但只是a wide range of,由此可排除選項(xiàng)C。

  5.[B] 主旨大意題。本文前兩段首先描述了昆蟲生存了很長(zhǎng)的時(shí)間,并能在各種地方生長(zhǎng),然后引出文章要討論的重點(diǎn),即昆蟲為什么能成功存活。第3段第1句為本文的中心句,因此本題正確選項(xiàng)為B。

掃描/長(zhǎng)按二維碼可幫助學(xué)習(xí)46級(jí)考試
了解四六級(jí)考試動(dòng)態(tài)
了解四六級(jí)歷年真題
了解四六級(jí)考試技巧
了解作文聽力等資料

四六級(jí)萬(wàn)題庫(kù) | 微信搜索"萬(wàn)題庫(kù)英語(yǔ)四六級(jí)考試"

  相關(guān)推薦

  2020英語(yǔ)四六級(jí)考試時(shí)間 | 英語(yǔ)四級(jí)作文 | 六級(jí)作文

  歷年大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)考試真題聽力(含MP3)匯總

  歷年大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)真題及答案|解析|估分|下載

  歷年大學(xué)英語(yǔ)六級(jí)真題及答案|解析|估分|下載

  歷年大學(xué)英語(yǔ)六級(jí)考試聽力下載(原文+MP3)匯總

  2020大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)考試真題 | 英語(yǔ)六級(jí)考試真題答案

0
收藏該文章
0
收藏該文章
文章搜索
萬(wàn)題庫(kù)小程序
萬(wàn)題庫(kù)小程序
·章節(jié)視頻 ·章節(jié)練習(xí)
·免費(fèi)真題 ·模考試題
微信掃碼,立即獲!
掃碼免費(fèi)使用
英語(yǔ)四級(jí)
共計(jì)423課時(shí)
講義已上傳
30206人在學(xué)
英語(yǔ)六級(jí)
共計(jì)313課時(shí)
講義已上傳
20312人在學(xué)
閱讀理解
共計(jì)687課時(shí)
講義已上傳
5277人在學(xué)
完形填空
共計(jì)369課時(shí)
講義已上傳
13161人在學(xué)
作文
共計(jì)581課時(shí)
講義已上傳
7187人在學(xué)
推薦使用萬(wàn)題庫(kù)APP學(xué)習(xí)
掃一掃,下載萬(wàn)題庫(kù)
手機(jī)學(xué)習(xí),復(fù)習(xí)效率提升50%!
版權(quán)聲明:如果英語(yǔ)四六級(jí)考試網(wǎng)所轉(zhuǎn)載內(nèi)容不慎侵犯了您的權(quán)益,請(qǐng)與我們聯(lián)系800@exam8.com,我們將會(huì)及時(shí)處理。如轉(zhuǎn)載本英語(yǔ)四六級(jí)考試網(wǎng)內(nèi)容,請(qǐng)注明出處。
領(lǐng)
精選6套卷
學(xué)
8次直播課
大數(shù)據(jù)寶典
通關(guān)大法!